Leuke decoratie voor een tuinfeest

tuinfeest decoratie lampionnen

Leuke decoratie voor een tuinfeest

Een tuinfeest is een leuke manier om met vrienden of familie te genieten van het mooie weer en elkaars gezelschap. Maar hoe maak je je tuin extra gezellig voor deze gelegenheid? In dit artikel vind je leuke tips voor de tuinfeest decoratie en aankleding.

Hang lichtslingers op

Waarschijnlijk vindt je tuinfeest plaats in de late namiddag/avond. Lichtslingers en lampionnen geven je tuin een magische uitstraling als het donker wordt. Hang ze op aan bomen, struiken, hagen of parasols. Je kiest best voor lampjes met een warm wit licht of een mix van kleuren voor een extra feestelijk effect.

Gebruik bloemen en planten

Bloemen en planten zijn natuurlijke decoraties die je tuin opfleuren. Je kan ze in potten, manden of vazen zetten, of zelfs een bloemenkrans maken. Kies voor bloemen en planten die passen bij het thema of de kleuren van je tuinfeest. Als je bijvoorbeeld voor een ‘white summer party’ gaat, zijn witte sierbloemen een uitstekende keuze.

Leg kussens en dekens neer

Maak je tuin gezellig met kussens. Leg ze op stoelen of tuinbanken voor extra comfort. Maar je kan ze ook op het gras leggen om een zithoekje af te bakenen. Des te meer kussens, des te beter. Vergeet ook niet om een paar dekens of plaids te voorzien wanneer het ’s avonds wat kouder wordt.

Maak een drankstation

Geen tuinfeestje zonder cocktails, frisdrank en/of biertjes. Een drankstation is een handige manier om je gasten van drankjes te voorzien. Met deze self service hoef je niet de hele avond rond te lopen om glazen te vullen. Een eenvoudige tafel met een oude krat of metalen kuip is al voldoende om alles te presenteren.

Al aan een toiletwagen gedacht?

Op het vlak van tuinfeest decoratie is er een overvloed aan keuze. Maar heb je al aan de toiletten gedacht?

Als je niet wil dat alle gasten zomaar naar je badkamer gaan, kan je best een toiletwagen huren. Die plaats je waar je maar wil: in de tuin, op de oprit, enz. Onze kleine toiletwagen is perfect geschikt voor jouw tuinfeest.