luxe feesttent huren tips

Luxe feesttent huren: houd hiermee rekening

Ben je van plan om een luxe feesttent te huren voor een huwelijk, opendeurdag, communie, foodtruck festival of een ander evenement? Dan zijn hier 5 zaken om rekening mee te houden.

Bepaal hoe groot de tent moet zijn

Feesttenten zijn beschikbaar in vele soorten en formaten. Je bent misschien geneigd om een extra grote tent te huren zodat je zeker voldoende plaats hebt. Dat kan. Maar weet wel dat grotere feesttenten ook duurder zijn. Bovendien moet je voldoende vrije ruimte hebben. Het is dus beter en voordeliger om de grootte goed in te schatten.

Voor een evenement met 100 gasten moet de tent ongeveer 100 m² groot zijn. Voor een evenement met 250 gasten is een minimale oppervlakte van 250 m² aangeraden.

Vraag advies aan de verhuurfirma om het juiste formaat te selecteren.

Controleer de ondergrond

Sommige tenten vereisen specifieke ondergronden, bijvoorbeeld een zandgrond in plaats van beton of stenen. Dat is belangrijk om op voorhand te weten. Daarnaast moet de ondergrond zo egaal mogelijk zijn. Een feesttent plaatsen op een lichte helling is niet mogelijk.

Verhoog het comfort

Een tent beschermt je gasten tegen regen en felle zon. Toch zijn er nog een paar manieren om het comfort te verhogen. Overweeg om zijwanden toe te voegen. Die bieden bescherming tegen de wind. Op koude dagen kan je verwarmingstoestellen plaatsen om een aangename temperatuur te creëren. Daarnaast mogen een houten tentvloer en verlichting niet ontbreken.

Denk aan vergunningen

Ga je een luxe feesttent huren voor een openbare plaats, zoals een sportevenement of een jaarmarkt? Dat heb je mogelijk vergunningen nodig. Informeer jezelf over de lokale voorschriften bij het gemeentebestuur. Anders riskeer je een boete.

Voorzie sanitaire faciliteiten

Dikwijls zijn er geen toiletten in de buurt van de locatie waar je de tent gaat opzetten. Daarom moet je zelf sanitaire faciliteiten voorzien. Bij A&S Toiletwagens vind je een ruime keuze aan WC-wagens voor kleine en grote evenementen. Deze toiletwagens kunnen we naast de tent zetten of aan de feesttent laten grenzen, zodat gasten niet eens naar buiten moeten.

Heb je graag een prijs op maat? Vraag nu een offerte. Prijsaanvragen zijn altijd gratis en vrijblijvend.