hoe opendeurdag organiseren tips

Opendeurdag organiseren: wat heb je nodig?

Je wil een opendeurdag organiseren? Goed idee! Een opendeurdag is het perfecte moment om bezoekers te laten kennismaken met jouw bedrijf, school of vereniging.

De organisatie van een opendeurdag neemt heel wat tijd in beslag. Wil je zeker zijn dat je niets vergeet? Wij hebben een lijstje gemaakt met de zaken die je absoluut nodig hebt:

Entertainment

Het is altijd een goed idee om wat entertainment te voorzien tijdens een opendeurdag. Plaats bijvoorbeeld een springkasteel voor de kinderen, huur een kop-van-jut of organiseer een live optreden. Er zijn verschillende grote en kleine attracties beschikbaar voor jong en oud. Zo valt er altijd wat te beleven.

Toiletwagen

Tijdens een opendeurdag heb je vaak extra sanitaire faciliteiten nodig. Een mobiel toilet komt dan zeker van pas. Met onze luxe toiletwagens kunnen mannen en vrouwen in alle comfort naar het toilet gaan, dankzij de twee aparte compartimenten, watertoevoer, verlichting en verwarming. Uiteraard zijn ook lavabo’s, zeepdispensers en papieren handdoekjes aanwezig.

Drank & versnaperingen

Als je een opendeurdag organiseert, mag je niet vergeten om drank en versnaperingen te voorzien. Neem tijdig contact op met een drankenhandel in de buurt om alles te bestellen. Zij kunnen je ook adviseren omtrent de juiste hoeveelheid o.b.v. het aantal verwachte bezoekers.

Voor de versnaperingen kan je alle kanten op. Huur bijvoorbeeld een hamburgerkraam of een frietkar, of ga nog een stapje verder en schakel een cateringbedrijf in.

Heb je al nagedacht over de prijs? Op sommige opendeurdagen krijgen bezoekers een gratis drankje, op andere moeten ze jetons of een drankenkaart kopen. Hij ga jij dit aanpakken?

Aankleding

Natuurlijk wil je als bedrijf een goede indruk achterlaten. De juiste aankleding kan hierbij helpen. Versier de ingang bijvoorbeeld met ballonnen, leg een rode loper neer en voorzie wat verse bloemen. Met deze decoratiestukken wordt het bedrijfspand feestelijk aangekleed. En vergeet niet om voor de grote dag het pand en de omgeving een schoonmaakbeurt te geven. Met vuile ramen en bureaus vol met stof zet je niet de juiste toon.

Gadgets

Laat de bezoekers niet met lege handen naar huis gaan. Geef ze een klein aandenken mee, zoals een sleutelhanger, een tote bag of een powerbank. Natuurlijk laat je deze gadgets bedrukken met het logo van je bedrijf. Op deze manier past de opendeurdag in je marketingstrategie.

Andere aandachtspunten

Tenslotte zijn er nog wat andere zaken om over na te denken tijdens de organisatie van een opendeurdag, zoals:

  • parking
  • vestiaire
  • security
  • fotograaf/videograaf
  • verzekeringen
  • muziek
  • EHBO-post
  • signalisatie