themafeest inspiratie

10x Originele themafeesten

Geen zin in een traditioneel feest? Organiseer een themafeest! Dat is een leuke manier om een verjaardag of teambuilding te vieren. In dit artikel vind je leuke ideeën voor een themafeest, ideaal wanneer je even geen inspiratie hebt.

Inspiratie voor je volgende themafeest

  1. Middeleeuwen: Transformeer de locatie in een middeleeuws kasteel met vlaggen, wapenschilden en kandelaars. Vraag gasten om in middeleeuwse kostuums te komen en organiseer een riddertoernooi of een banket met oude gerechten.
  2. Space Odyssey: Creëer een intergalactische sfeer met ruimtedecoraties, verlichting en futuristische muziek. Gasten kunnen zich verkleden als astronauten, buitenaardse wezens of favoriete personages uit sciencefictionfilms.
  3. Jaren ’80 prom night: Ga terug naar de jaren ’80 met een retro prom-thema. Versier met neonkleuren, discoballen en grote kapsels. Moedig je gasten aan om in stijlvolle jaren ’80-outfits te verschijnen en een denkbeeldige promkoning en -koningin te kronen.
  4. Carnaval der culturen: Vier de diversiteit van de wereld met een multicultureel thema. Elke gast kan een land vertegenwoordigen en traditionele kleding en gerechten meebrengen. Organiseer optredens met traditionele dans en muziek.
  5. Griezelig cirque: Combineer het mysterie van het circus met een griezelig tintje. Creëer een donkere circustent en vraag gasten om als circusartiesten of enge clowns te komen. Spelletjes en acts kunnen een bovennatuurlijke twist hebben.
  6. Film- of tv-show marathonevenement: Kies een populaire film- of tv-show als thema en richt de hele locatie in om de setting na te bootsen. Gasten kunnen verkleed komen als hun favoriete personages, en je kunt doorlopende afleveringen of films vertonen.
  7. Fantasy-land: Laat de fantasie van je gasten de vrije loop met een magisch thema. Denk aan elfjes, draken, tovenaars en andere mythische wezens. Versier met fabelachtige kleuren en organiseer een kostuumwedstrijd voor de meest betoverende outfits.
  8. Onderwaterwereld: Neem je gasten mee op een duikavontuur naar de diepten van de oceaan. Decoreer met koraal, zeesterren en zeewezens. Gasten kunnen als zeemeerminnen, duikers of zeemonsters verkleed komen.
  9. Beroemdheden en schurken: Laat je gasten zich kleden als hun favoriete beroemdheden, historische figuren of schurken. Dit kan leiden tot interessante en grappige interacties tussen personages.
  10. Vergeten tijdperken: Elke gast kan een tijdperk uit de geschiedenis kiezen, zoals het oude Egypte, de Roaring Twenties of de discojaren ’70. Decoreer de locatie en pas de muziek en het entertainment aan op de gekozen tijdperken.

Themafeest in je tuin

Heel wat mensen organiseren een themafeest in hun tuin, dikwijls in combinatie met een gezellige barbecue of walking diner. In dat geval heb je waarschijnlijk een toiletwagen nodig. Met zo’n WC op wielen zorg je makkelijk voor extra sanitaire faciliteiten. Bij A&S vind je verschillende modellen, van kleine toiletwagens tot luxe toiletcontainers. Ontdek de mogelijkheden en vraag een offerte voor jouw themafeest.