verjaardagsfeest in de tuin tips

Verjaardagsfeest in de tuin: 7 tips

Je denkt eraan om een verjaardagsfeest in de tuin te organiseren? Neem dan snel deze 7 tips door. Hiermee wordt jouw verjaardag-tuinfeest gegarandeerd een succes.

1. Zorg voor sfeerverlichting

Sommige mensen houden een verjaardagsfeest in de tuin gedurende de middag/namiddag. Maar meestal gaat het om een avondfeest. In dat geval mag sfeerverlichting niet ontbreken. Er zijn enorm veel mogelijkheden: lichtslingers tussen de bomen, glazen bokalen met theelichtjes op de tafels, vuurfakkels… Die zorgen meteen voor een knusse sfeer.

2. Houd insecten op een afstand

Laat muggen, wespen en andere insecten je verjaardagsfeest niet verpesten. Plaats in de tuin een paar citronella kaarsen en lavendeltakken. Een wespenval is ook een aanrader. Daarnaast kan je nog een paar flesjes muggenspray voorzien voor je gasten.

3. Bereid je voor op slecht weer

In ons land bestaat er altijd een kans dat het op de dag van je verjaardagsfeest slecht weer is. Neem dus de nodige voorzorgsmaatregelen. Huur een partytent of luifels om iedereen droog te houden tijdens een regenbui. Maar slecht weer betekent niet alleen neerslag. Het kan ook behoorlijk koud zijn. In dat geval kan je terrasverwarming voorzien.

4. Huur een toiletwagen

Wanneer de gasten van je tuinfeest één voor één naar de badkamer gaan, zal je huis al snel vuil zijn. Daarom is het een goed idee om een kleine toiletwagen te huren voor je verjaardagsfeest in de tuin. Die is voorzien van alle comfort, en ondertussen blijft je woning proper.

5. Plaats extra zithoekjes

Een walking diner is leuk, maar je doet er goed aan om een paar extra zithoekjes te voorzien. Dat kan heel budgetvriendelijk. Haal bijvoorbeeld een paar hooibalen bij een plaatselijke boer, of gebruik paletten met kussens. Je kan ook een paar zetels in een kringwinkel halen en die na het verjaardagsfeest terugbrengen.

6. Overweeg catering of een foodtruck

Voor een verjaardagsfeest in eigen tuin overweeg je misschien een eenvoudige barbecue. Spijtig genoeg slorpt dit veel tijd op. Je moet naar de winkel gaan, groenten klaarmaken, de grill schoonmaken, vlees bakken… Om optimaal van je verjaardag te genieten, kan je een foodtruck bestellen of catering voorzien. Zo kan je meer met je gasten bezig zijn.

7. Denk aan de kinderen

Zijn er ook kleine kinderen die naar het verjaardagsfeest komen? Voorzie dan een paar speelhoekjes. Met gezelschapspelletjes en speelgoed zoals voetballen, fietsjes, kleurpotloden… zullen ze zichzelf uren bezighouden. En als je de kinderen een onvergetelijk feest wil bezorgen, kan je een springkasteel huren.