weide huren voor feest tips

Weide huren voor een feest: 6 tips

Ben je op zoek naar een unieke feestlocatie? Dan kan je misschien een weide huren voor je feest. Deze uitgestrekte locatie in het midden van het groen is perfect voor huwelijksfeesten, geldinzamelingsacties, buurtfeesten en andere gelegenheden.

Waarom een weide huren voor een feest?

Je feest organiseren in een weide biedt verschillende voordelen:

  • Veel ruimte omringd door de natuur
  • Geen of weinig buren, waardoor er minder kans is op klachten voor geluidsoverlast
  • Makkelijk parkeren

Nuttige tips

1. Maak goede afspraken

Een goede verstandhouding is goud waard. Om misverstanden te vermijden, maak je best duidelijke afspraken met de boer waarvan je de feestweide huurt. Welk perceel mag je gebruiken? Hoeveel betaal je hiervoor? Wat mag je wel of niet doen op de grond? Zet eventueel de belangrijkste richtlijnen op papier om later discussies te voorkomen.

2. Voorzie bescherming

Het gras van de weide zal snel in modder veranderen wanneer het regent. Daarom neem je best de nodige voorzorgsmaatregelen. Huur bijvoorbeeld een tent voor je evenement, inclusief een plankenvloer. Die plankenvloer kan je ook als looppaden gebruiken. Op plaatsen waar auto’s passeren, zoals de in- en uitrit van de weide, kan je metalen rijplaten leggen.

3. Huur een toiletwagen

In een weide heb je natuurlijk geen sanitaire voorzieningen. Waar moeten je gasten dan naar het toilet gaan? Simpel: huur een mobiel toilet. Deze verplaatsbare WC-wagens bieden alle comfort en kan je op eender welke plek zetten. Er is zelfs geen watertoevoer en/of afvoer nodig. We kunnen namelijk een watertank en vermaalpomp/opvangtank voorzien. Handig, toch?

4. Huur een stroomgroep

Op elke feest heb je elektriciteit nodig voor verlichting, muziek, kooktoestellen, frigo’s… In een weiland zijn er geen stopcontacten aanwezig. Daarom moet je een stroomgroep huren. Zet die niet te dicht bij de feesttent om geur- en lawaaihinder te voorkomen.

5. Breng je gasten op de hoogte

Vermeld duidelijk op de uitnodigingen dat het om een feest in een weide gaat. Op deze manier kunnen gasten hun outfit voorbereiden (juiste schoeisel, een extra truitje/vestje voor wanneer het kouder wordt…).

6. Doe melding bij de gemeente

In sommige gemeenten ben je verplicht om enkele weken voor het evenement een melding te doen in het gemeentehuis. Ook als het om een privéfeest gaat. Voor bepaalde zaken heb je zelfs een vergunning nodig. Ga eens langs bij het stad/gemeentehuis voor meer informatie omtrent het huren van een wei voor een feest.