zomerbar organiseren tips

Zomerbar organiseren: onmisbaar advies

Het organiseren van een zomerbar is een geweldige manier om van de warme maanden te genieten. Ben jij ook van plan om een zomerbar uit te baten? Lees dan snel onze tips voor een succesvolle organisatie:

Tips voor de organisatie van een zomerbar

 1. Locatie: Kies een geschikte locatie. Dit kan je eigen achtertuin zijn, een strand, een park, een dakterras, of zelfs een gehuurde evenementenlocatie. Zorg ervoor dat de locatie genoeg ruimte biedt voor het verwachte aantal gasten.
 2. Thema: Overweeg een thema voor je zomerbar. De mogelijkheden zijn eindeloos, van een Hawaii-thema tot Ibiza-vibes. Versier de locatie met bijpassende decoratie.
 3. Drankjes: Zorg voor een gevarieerd assortiment drankjes, waaronder alcoholische en alcoholvrije opties. Zomerse cocktails mogen natuurlijk niet ontbreken.
 4. Eten: Bied een assortiment kleine en grote gerechten aan, zoals barbecue, hamburgers, nacho’s, ijsjes en andere lichte snacks. Denk ook na over dieetvoorkeuren en voedselallergieën.
 5. Entertainment: Entertainment zorgt voor de juiste sfeer. Wat dacht je van een DJ of een live band? Eenvoudige achtergrondmuziek kan ook. Voor een echt wauw-effect kan je een licht- of vuurwerkshow inplannen.
 6. Zitplaatsen en schaduw: Bescherm je gasten tegen de zon met parasols, luifels of tenten. Zitplaatsen zoals strandstoelen en zitzakken zorgen voor extra comfort.
 7. Verlichting: Creëer de juiste sfeer in je zomerbar met sfeerverlichting. Lantaarns, fakkels of lichtslingers zullen ’s avonds voor een gezellige ambiance zorgen.
 8. Veiligheid: Bij grote zomerbars met veel gasten kan het nooit kwaad om veiligheidspersoneel in te huren.
 9. Promotie: Kondig het evenement aan op sociale media, via e-mail of met posters.
 10. Weerplan: Houd rekening met onverwachte weersomstandigheden en zorg voor een plan B als het stormt. Dit kan onder meer het huren van tenten.
 11. Vergunningen: Wie in België een zomerbar organiseert moet aan allerlei administratieve formaliteiten voldoen. Informeer jezelf bij de gemeente.
 12. Voorzieningen: De locatie van een zomerbar is niet altijd voorzien van elektriciteit, water en/of sanitair. Gelukkig kan je al deze zaken huren.

Toiletten nodig voor je zomerbar?

Wie een zomerbar organiseert heeft waarschijnlijk extra toiletten nodig. A&S verhuurt luxe toiletwagens in verschillende formaten. Ontdek ze hier of vraag meteen een offerte.