feest op locatie organiseren

Feest op locatie organiseren

Soms heb je niet de mogelijkheid om je evenement thuis of in je bedrijf te houden. Je moet dan een feest op locatie organiseren. Dat is helemaal niet erg, want er zijn allerlei leuke plekken te vinden. Hieronder vind je alvast wat inspiratie.

Creatieve feestlocaties

Weide

In de zomer gaat er niets boven een locatie in open lucht. Maar ook in de lente en herfst (en zelfs de winter) is een weide een uitstekende plek om een feest te organiseren. Je hebt veel ruimte, omringd door de natuur, met weinig of geen buren. Indien je deze feestlocatie overweegt, vind je op deze pagina nog een paar nuttige tips.

Bos

Heb je al gedacht aan een feest in een bos? Dat is de perfecte setting voor een thema-evenement. Let er wel op dat je voor openbare bossen een vergunning moet aanvragen bij de gemeente. Voor een feest in een privébos is dat natuurlijk niet van toepassing.

Industriegebouw

Heel wat ondernemingen verhuren hun (leegstaande) loodsen aan bedrijven, verenigingen en particulieren als feestlocatie. Wat deze locatie zo interessant maakt, is dat je een grote overdekte oppervlakte hebt. Het slecht weer kan dus geen roet in het eten strooien. Daarnaast zijn er doorgaans andere voorzieningen zoals een elektriciteit- en wateraansluiting.

Boerderij

Voor een feest op locatie is een boerderij zeker het overwegen waard. Sommige boerderijen en hoeves zijn omgebouwd tot chique evenementenruimtes, terwijl andere boeren één gebouw op hun erf verhuren voor evenementen.

Klooster/kerk

De laatste jaren zijn er steeds meer leegstaande kloosters en kerken. Om ze een tweede leven te geven, worden ze dikwijls omgebouwd tot een multifunctionele ruimte. Ook hier kan je dus een feest op locatie organiseren. Ideaal wanneer je een flinke dosis grandeur aan je evenement wil geven.

Theater

Voor sommige feesten is een theater een geschikte oplossing. Hier is namelijk alles aanwezig om je evenement in goede banen te leiden. Bovendien zijn er theatergebouwen in alle formaten, van kleine zaaltjes tot grote schouwburgen. Er is dus voor ieder wat wils.

Stadion

Sommige sportclubs verhuren hun stadion aan bedrijven of verenigingen. Denk bijvoorbeeld aan voetbal-, tennis- en hockey clubs. Wat deze locatie interessant maakt, is de parkeergelegenheid in de buurt. Handig wanneer je veel bezoekers verwacht.

Strand

Wil je op een unieke locatie een feest organiseren? Trek naar het strand! Dat is een geliefde plek voor huwelijken, festivals, teambuildings… Belangrijk om te weten: het strand is openbaar domein. Je moet dus een vergunning aanvragen bij de gemeente indien je hier iets wil organiseren.

Geen feest op locatie zonder toiletwagen

Bij heel wat feesten op locatie zijn er geen sanitaire voorzieningen. Denk bijvoorbeeld aan weides, bossen, stranden, heides, etc. Gelukkig kan je makkelijk mobiele toiletten huren. Dankzij deze WC-wagens kunnen je gasten in alle comfort naar het toilet gaan. Verlichting, verwarming, lavabo’s, handdoekjes… alles is voorzien. Ontdek snel ons assortiment en vraag een offerte op maat van jouw evenement.