toiletverhuur voor evenementen

Toiletverhuur voor evenementen: waarop letten?

Je zoekt een specialist in toiletverhuur voor evenementen? Je bent bij A&S Toiletwagens aan het juiste adres. Wij leveren al vele jaren mobiele toiletten voor evenementen van bedrijven, particulieren en verenigingen.

Om je op weg te helpen, hebben we enkele aandachtspunten verzameld om je huur in goede banen te leiden. Andere vragen? Stel ze via de contactpagina.

1. Aantal bezoekers

Een eerste belangrijk punt bij de huur van evenement toiletten is het aantal gasten dat je verwacht. De sanitaire faciliteiten moeten namelijk afgestemd worden op de bezoekersaantallen. Het is dus logisch dat je voor een evenement van 800 personen meer toiletten nodig hebt dan eentje van 100 personen. Zorg voor voldoende capaciteit, anders zullen je gasten te lang moeten wachten om naar het toilet te gaan en ontevreden worden.

Heb je geen idee hoeveel toiletwagens je moet huren? Dat is geen enkel probleem. Wij adviseren je graag omtrent het juiste aantal. Contacteer ons voor advies op maat.

2. Watertoevoer

Bij toiletverhuur zijn er ook een paar technische voorzieningen om rekening mee te houden, zoals de watertoevoer. Die is nodig om de toiletten door te spoelen en voor de wastafels. Een eenvoudige tuinslang met een Gardena-koppeling is voldoende. Heb je die niet, bijvoorbeeld omdat het evenement plaatsvindt op een weide of een afgelegen locatie, dan kan je een mobiele watertank huren. Dit reservoir wordt dan gebruikt voor de WC’s en de lavabos.

3. Elektriciteit

Naast water hebben we ook nog elektriciteit nodig. Die voedt de verlichting, verwarming en een eventuele vermaalpomp. Elektriciteit en water dienen vanaf levering tot bij ophalen aanwezig te zijn, zodat alles getest en nagespoeld kan worden.

4. Afvoeren

Als toiletverhuur firma weten we dat er niet altijd een afvoer richting de riolering mogelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een huwelijksfeest in het midden van een weide. In dat geval kunnen we een opvangreservoir voorzien. Hierin wordt de afvoer opgevangen. In combinatie met de watertank zorgt dit ervoor dat we de WC-wagens op zowat elke locatie kunnen plaatsen.

5. Voorzieningen

Verder zijn er nog een paar algemene voorzieningen waar je moet aan denken. Een eerste belangrijke item is toiletpapier. Dat kan je combineren met het toiletverhuur (duid dit aan tijdens de offerte aanvraag), of zelf aankopen. Ook papieren handdoekjes voor bij de wastafels kan je door ons laten leveren. Voor andere zaken zoals geurstokjes moet je zelf zorgen.

6. Huurperiode

Tenslotte speelt de toiletverhuur periode een rol. Hoe lang heb je de toiletten nodig? Slechts één dag of langer? Ook een toiletverhuur op lange termijn is mogelijk. Dat is handig wanneer men bijvoorbeeld de toiletten in een kantoorgebouw aan het verbouwen is. Voor langere periodes is er soms een korting mogelijk. Contacteer ons om je plannen te bespreken.