outdoor huwelijk feest tuin buiten

Zo wordt jouw huwelijk tuinfeest een succes

Een huwelijk in eigen tuin? Dat is zeker een goed idee! Want een tuinfeest is lekker intiem en gezellig. Er zijn oneindig veel mogelijkheden qua layout en aankleding. Maar een tuinbruiloft vraagt ook enige voorbereiding. Lees daarvoor onderstaande tips:

Voorzien een tent

Zelfs in de zomer is het weer in België niet te vertrouwen. Voor een huwelijk in eigen tuin voorzie je dus best een tent. Dat hoeft geen klassieke spantent te zijn. Tegenwoordig bestaan er ook luxe designtenten om je gasten te beschermen tegen een plotse regenbui.

Ga voor natuurlijke decoratie

Een huwelijk tuinfeest heeft altijd een groen kantje. Voorzie daarom decoratie in natuurlijke materialen: hout, stof, wol, steen… Denk aan bloemenslingers, houten stoelen, kaarsen op leistenen, enz. Plastik wordt best zo veel mogelijk vermeden. Dat past niet bij een tuinfeest.

Huur een plankenvloer

Plaats zeker een plankenvloer. Want een bruiloft in een wei is geen plezier voor dames met hoge hakken. Bovendien voorkomt het hout dat de schoenen van gasten nat worden door het dauw en de hele dansvloer in een modderpoel verandert.

Voorzie warmtebronnen

’s Avonds kan de temperatuur sterk dalen. Een paar extra warmtebronnen komen dan zeker van pas op je bruiloft tuinfeest. Zoals een vuurkorf of een heteluchtkanon. Tip: voorzie een tent met afsluitbare wanden zodat de warmte binnen blijft.

Huur toiletten

Bij een huwelijk in een feestzaal zijn er sowieso toiletten aanwezig in het gebouw. Maar bij een bruiloft in de tuin moet je zelf sanitair voorzien. Gelukkig kan je snel en eenvoudig een toiletwagen huren via onze website. Wij hebben verschillende modellen voor grote en kleine trouwfeesten in eigen tuin.

Denk aan de elektriciteit

Op een huwelijk tuinfeest zijn er verschillende toestellen die stroom nodig hebben: verlichting, koelkasten, de geluidsinstallatie… Controleer  van te voren of dit gaat lukken met de bestaande stroomvoorzieningen. Zo kom je tijdens het trouwfeest niet voor onaangename verrassingen te staan.

Licht de buren in

Bij een bruiloft in eigen tuin moet je ook rekening houden met de buren. Want een feestje brengt altijd wat overlast met zich mee. Breng dus zeker je buren op de hoogte (eventueel met een klein cadeautje als compensatie). Of nog beter: vraag dat ze ook een glaasje komen drinken. Dat zullen ze zeker appreciëren.